Wat heb ik nodig om te stemmen?

Een stempas en een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart). De eerste krijg je thuisgestuurd; de tweede heb je zelf 😉

Om te kunnen stemmen heb je een stempas nodig. Dat is jouw persoonlijk bewijs dat je mag stemmen. Jouw naam staat erop, maar ook een adres bij jou in de buurt waar je woensdag 15 maart mag stemmen. En nog wat je mee moet nemen en mogelijkheden als je niet kunt stemmen.

Verder heb je een identiteitsbewijs nodig, zoals een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Dat mag zelfs verlopen zijn (maximaal 5 jaar). Hier kun je meer info vinden over hoe je je moet legitimeren voor het stemmen.

Stempas

Stempas al binnen?

Uiterlijk twee weken voor de verkiezingsdag ligt jouw stempas in de brievenbus. Heb je op 1 maart je stempas nog niet binnen? Ga dan na in welke gemeente en op welk adres je officieel staat ingeschreven. Misschien ligt je pas bij je ouders in de brievenbus of op je vorige adres tussen de reclamefolders. Sta je wel op je huidige adres ingeschreven maar heb je geen stempas? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de gemeente en vraag een vervangende stempas aan.

Heb je nog andere vragen? Laat het ons weten of volg ons: